Thursday, December 31, 2009

Welcome 2010...Good Bye 2009

Berdebar2 ni menghitung saat2 menuju detik 12 mlm ...saat itu 2009 akan melabuhkan tirainya...selamat tinggal 2009....dan bermula detik 12.01a.m menjengah lah 2010 ...semoga kedatangan 2010 akan membawa sinar harapan yg terindah dalam kehidupan kita

Selamat menyambut tahun baru 2010.

Photobucket

Wednesday, December 30, 2009

Peminat Upin Ipin

Gelagat budak dua org dok leka layan upin ipin..budak berdua ni minat sangat ngan citer upin ipin ni...cik ain dah leh hafal dah dialog upin ipin tu ...mana yg senang ingat laaa....cik alya lak asal celik mata je minta nak nengok upin ipin...balik je dr umah bbsitter terus sebut upin ipin sambil tunjuk kat laptop...
kusyuknya cik ain kan..mata tak berkelip tu...leka dia layan upin ipin...cik alya pon sama gak..

siap ada bantal tu...sbb cik ain takut..kan ke movie geng tu citer pasal hantu durian..bantal tu cik ain wat tutup muka dia le...

cik ain dah peluk bantal tu...takut ler tuu...bila aku tanya 'kakak takut ke?'...selambar je cik ain jawab 'taaaaaak'..siap jegil2 mata lagi...marah sangat kalau org kata dia penakut....padahal tutup muka ngan bantal tak hingat punyaa....penakut rupenya cik ain ni...lagi satu nak citer cik ain ni mmg takut dan geli giler ngan lipas...kalau nmpk sayap or kaki lipas pon dia dah mengigil semacam ...satu hari tu dia masuk toilet nak 'shishi' ..baru nak lepas hajat jer...cik ain sudah nampak lipas dok bertengek kat tepi dinding toilet..jauh gak le dr dia...menjerit tak hingat...berlari cik ain kuar dr toilet...berjejeh2 kencing atas lantai ..apa taknya tak sempat nak abis 'shishi' dia dah bangun berlari kuar dr toilet.....geram gak ler...sejak dr peristiwa nampak lipas tu...cik ain jadi fobia nak masuk toilet...nak suruh mandi lg la mcm2 alasan cik ain bg...ada lipas laa...air sejuk laa ...kalau mandi nnt kakak deman laa....kalau masuk buang air ke mesti nak berteman...pastu 'shishi' betul2 depan pintu...aduhhh...

Photobucket

Saturday, December 19, 2009

Scholling Time -Part 2

Sekali lagi ai ingatkan kat uols...tolong jangan ketawa yer bila nengok gambar ai masa zaman2 persekolahan dulu...zaman baru nak kenal ngan dunia.....zaman yg penuh dengan keriangan...riang ria ala ala kekanak ribena gituu...senang citer time ni time ai gedik gedik gitu...;) gediks keeer??? emmm tak kot?? sikit2 tu ada laaa....

ni kat bukit larut@ maxwell hill.....masa ni ai form 4...yg kat tengah2 tu dulu jejaka idaman tuu...very the popular kat sekolah....maklum ler atlet sekolah la katakan ...tp bukan idaman ai tau...kira ramai ler budak2 pompuan kat sekolah ai yg minat giler kat dia...

giler bergambar sungguh...hehhehee...opss mamat kat belakang tu bukan student...tu cikgu math ai...cikgu fairus...nama cam pompuan...naluri pon lembut cam pompuan gak..serius ai tak tipu laaa...kalau time dia ngajar...selalu le kena sakat ngan budak2 laki...pernah sekali dia sentap ngan kitaorg....terus tak masuk kelas....huhuhuhu

harap maaf ...quality gambar kureng sikit...zaman dedulu mana ada digital camera cam la ni...ni semua hasil camera pakai kodak...ada masa tu beli kodak 3o keping...bila gi cuci hampeh ...byk yg tak menjadi dr jadi...gambar senget le....itu laa..ini laaa...mcm2....

Photobucket

Friday, December 18, 2009

Cik Ain oh Cik Ain...

Mcm2 la kerenah cik ain ni...dah besar panjang pon masih ada hati nak memain ngan walker lama ni.

video
Suka cik ain ngan walkernya..mcm le dia tu kecik lagi....dedulu cik alya pon tak nak duk dlm walker ni ...
video
rajin cik ain...masa ni ai suh dia tolong lipat kain ...dgn rela hatinya dia pi dok bersila depan tv..nonton sambil lipat kain...buleh ler...tu kat tepi hujung kaki tu hasil kerja cik ain laa...kira ok ler kan...kemas gak ler utk budak umur 3 tahun cam dia....dah boleh harap dah anak dara ai nii

Photobucket

Thursday, December 10, 2009

Contest - "Ceria Si Ayah Bersama Anak

Jom join contest ni...aku sesajer je nak cuba nasib ..mana le tau kot2 kena kan...before ni aku tak rajin sangat layan contest kat blog ni....cuma kali je teringin lak rasanyaaa...mana le tau kut2 untung sabut timbul...hehehhe ceh verangan lahh ko nak menang...ahakss

Ni bannernya...


Ni lak gambarnya...
gNama Papa : Mohamad Safee
Nama Anak: Ain
Hadiah setiap satu bagi tempat

PERTAMA
.
KEDUA
.
KETIGA
.
2 Hadiah Saguhati
.
Tarikh Tutup : 30 Dis 2009

Syarat2
.
1. Wajib menjadi follower Fasha dan sposor Pu3zdini (kalo salah sorang dikira tak lengkap ok..)

2. Add link Fasha ke dlm bloglist anda

3. Semestinya MENEPEK banner di sidebar blog kesayangan anda. Banner tersebut hendaklah di link dengan link ini.

4. Sesiapa yg nak join nie kenalah ada blog..klu x mcm mana nak nilai nanti..

5. Umur anak mestilah dari dah pandai senyum hingga 12 tahun..

Cara2
1. Upload 1 sahaja gambar aksi ceria si suami bersama anak anda.. klu banyak kang juling lak bijik mato mak cik ngan juri2 nak menilainyo...kikikkikki

2. Nyatakan nama si ayah + anak. Nama glamour je tau..x yah pjg@ buat ponek jo jari jemari menaip...hehehe

3. Buat entry tentang contest ini pada blog anda. Dalam blog tersebut mention dan link ke blog Fasha (no link back will be disqualified)

4. Sila tinggalkan comment dan link contest anda HANYA di post entry ini
.
.
Senang jekan.. x susah pon... So meh ler join contest ini beramai2.. Juri2 profesional akan di adili oleh en Harry + cik Pu3zdini & hadiah saguhati cik Qaseh akan buat cabutan..
.
Rebutlah peluang ini...

Photobucket

Tuesday, December 1, 2009

Scholling Time - Part 1

Harap korang jangan gelak tauu....Dah lama aku nak tepek gambar masa zaman2 sekolah ....tapi dok fikir banyak kali gak ler...kena fikir beb sbb hazab sangat tengok gambar masa delulu...ngan hitamnya...ngan sememehnya...serba serbi comot laa...peh tu bila dah bergiat aktif kat fesbuk, ramai lak kawan2 suh letak gambar dulu2..kenkonon nak mengimbau kenangan lama ler gituu...nahh...ni kira dah abis fikir la ni...dengan rela hatinya aku tepek le yg ni jer...itu pon setelah di tapis terlebih dahulu.....;)

ni gambar ai masa form 4...masa ni dah hujung tahun dah ...baru pas buat jamuan...biasa la kan bila hujung tahun je kelas sure buat jamuan makan...yg bermisai tu cikgu samsudin, cikgu ni ngajor PJ (pendidikan jasmani)...yg mana satu aku???...korang cari la sendiri....hat sememeh2 tu ai ler...ehehehhee....

5 sekawan...gelak guling2 ai bila tengok gambar ni..ni kira best fren la ni...ngam hooo...mana2 pi tak berenggang punya...yg kumbang sorang tu mmg tak segan silu le berkawan ngan we all anak dara pingitan ni...aku mmg dah lost contact ngan mereke2 itew....

yg ni pulak masa ai form 2..mana pi la mereka2 ini semua...rindu sesangat nak jumpa korang semua...

Photobucket

Sign My Guestbook