Sunday, June 27, 2010

Alya 2nd Birthday

Cepat betul masa berlalu, 25hb May yg lalu genaplah 2 tahun usia cik alya...dah besar anak mummy yg sorang lagi ni....ptg tu sms en. papa tanyakan kek utk cik alya...en. papa kata dun wori...tggu je...Mlm tu dgn tabahnya aku pon menunggu en. papa balik...cik ain ngan cik alya aku dah mandikan sesiap...cadang aku lepas je potong2 kek cik alya...aku nak bawa dorang gi makan McD...akhirnya en. papa pon sampai dgn membawa sekotak kek .....betapa sukanya cik alya....

tadaaaaaa...ni la dia keknya ...di dtgkan khas dr shangri la hotel....kwn en. papa yg buatkan...sedaap seh ....cik alya sangat suka sbb ada mickey mouse di atas kek iteww...

sibuk je cik ain nak numpang sekaki....

wajah2 ceria...i likeeeeeeeee

saya dah 2 tahun laaa....tp jari tunjuk 5 ...apa2 la dik...

ni masa kitaorg nyanyi lagu birthday...sipu2 cik alya...emm ntah dia paham ke tidak ..

tetiba birthday girl takut ngan lilin...api2 katanya...last2 cik ain yg tiup ...hari jadi sapa ni???

birthday girl ngan en. papa dan cik ain

Gitu le kisahnya sambutan hari jadi cik alya...utk cik alya papa, mummy dan kakak ucapkan selamat hari jadi, semoga panjang umur, murah rezeki, semoga menjadi anak yg solehah dan bijak, hormat pada ibubapa. Mummy, papa dan kakak sayang alya ...sayang hingga hujung nyawa....

Photobucket

Happy Father's Day

Baru hegeh2 nak updates n3 father's day ni...tak pe la janji ada ek....sambutan ala kadar je...tengahari tu aku bawa en. papa, cik ain, cik alya ngan maktok lunch kat Rennaisance Hotel, maktok memula tak nak ikut katanya malu makan kat hotel...gelak guling2 aku di buatnya...amender la nak di malukan...kat hotel makan ngan tangan gak...makan pakai pinggan gak...minum pakai gelas gak ...haiaaahh....

en. papa ngan cik ain dan cik alya

ngan maktok

tak abis2 cik ain ngan cik alya menghirup mushroom soup....

Di sini ingin aku ucapkan 'Happy Father's Day' buat abah tersayang En. Mohamad Junid Abdul Razak dan buat papa kpd cik ain dan cik alya En. Mohamad Safee Adin..semoga kalian menjadi abah dan papa yg sempurna di mata anak anak....

Photobucket

Friday, June 11, 2010

Lawak ke tak???

Tak tahu la nak klasifikasikan vc ni as lawak or tak?? tp kalau kena kat aku mmg kena le org yg kenakan aku tu....Korang tengok la ek video ni...

video

Apakah perasaan anda sekiranya anda terkena mcm mereka yg terkena dlm video ini??? haa lu fikir la sendiri....huhuuhhuu

Photobucket

Tika Duduk Antara 2 Sujud

Sekadar untuk renungan kita sesama insan...

BESARNYA DOA YANG KITA LUPAKAN

Dalam tidak sedar.

Setiap hari kita memohon didalam solat kita..tetapi sayangnya, kita hanya memohon tanpa memahami.. sekadar tersebut dibibir, tetapi tidak tersentuh dari hati ruginya kita selama ini..

Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat..

Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah

Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)

Diamlah sejenak,

buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah seperti membuka diri ketika merasakan hembusan angin sepoi-sepoi atau menerima curahan air hujan ketika kita masih kecil

Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah

Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan Kemudian sampaikanlah permintaan kedua,

Warhamni (sayangi aku)

Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya

Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima

Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan2 berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)

Warfa'nii (angkatlah darjatku)

Warzuqnii (berilah aku rezeki)

Wahdinii (berilah aku petunjuk)

Wa'Aafinii (sihatkan aku)

Wa'fuannii (maafkan aku)

Setelah selsai, diamlah sejenaklalu sampaikan rasa syukur kita

Betapa besarnya nilai sebuah doa ini..sebuah doa yang kita hanya lewatkan begitu sahaja..

Dalam tidak kita sedar selama ini kita seperti sedang berpura-pura memohon sesuatu

tetapi hati antara tidak dan mahu pantaslah Allah perlakukan kita begitu.

Photobucket

Alya dan Keta Mickey Mouse

Kalau lalu je depan Brothers kat Kelana Jaya...sure pandangan anda akan tertarik pada keta kaler pink yg comel ni...mmg comelkan?...cik ain ngan cik alya minat sangat...asal nampak je sure jerit2 'keta mickey mouse2'...cik ain siap suh en. papa belikan keta tu utk dia...kata cik ain 'nnt kalau papa pegi work...kakak leh naik keta mickey mouse tu gi giant'....then aku tanya laa sapa nak bawa keta tu???....jawab cik ain ...'kakak la dive (drive)'....huhuhuuhu...ko kecik lagi nak oii...jln pon tak teratur lagi...dah verangan nak drive keta......;)..

sempat lak cik alya posing sebelah keta ni...

nak suh papa belikan keta ni...ok tak??

Photobucket

Thursday, June 10, 2010

Gobok@Almari Baru

Memandangkan gobok@almari baju dorang dah rosak teruk...pintu semua dah abis tercabut...almari tu dok ternganga jaa...pastu ngan baju2 dorang yg makin bertambah...maka aku menyampaikan hasrat nak beli gobok@almari baru utk dorang pada en. papa....en. papa ok jer...jadi petang ahad lepas kitaorg pon pi la cari kat giant...malas nak gi jauh2...risau lak nnt...lain yg nak beli...lain lak yg akan terbeli...hehehehe

So cari punya cari ...terbekenan lak aku ngan almari ni...tanya kat cik ain ngan cik alya...nak tak almari ni?? ...dua serentak jawab 'naaaaaaaaak'...tanpa fikir panjang terus le sebulat suara setuju utk beli almari tuu....bukan satu ...tp dua almari sekali kitaorg beli...senang sikit...dapat sorang satu...baru la puas hati....

ni la rupa almarinya...cutekan...ni baru je pasang...bangun pagi cik alya terus interprem...cik ain lak blom bangun lagi masa ni.....

Photobucket

Sign My Guestbook